Capella Groningen zingt Monteverdi

Capella Groningen geeft zondag 12 maart een concert in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Het koor zingt delen uit de ‘Selva morale et spirituale’ van Monteverdi.

Claudio Monteverdi (1567-1643) werkte ruim dertig jaar als kapelmeester in de San Marco in Venetië. Aan het einde van zijn loopbaan publiceerde hij ‘Selva morale et spirituale’, een bundel met hoogtepunten uit zijn kerkelijke composities. Volgens de kenners gaat het om een verzameling ‘imposante tutti’s en levendige solopassages met een heldere en expressieve harmonische taal’.

Capella Groningen zingt in Loppersum onder leiding van vaste dirigent Merlijn Wackers. Het koor wordt bijgestaan door sopranen Susanne Weber en Eline Jongsma, tenoren Jeroen Helder en Han Warmelink, en door musici uit het Margaretha Consort. Het concert begint om 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.capellagroningen.nl.