2016-03-23_Pastorie-Hogestraat-(2).jpg

EPIQ presenteert: Gronings Gas 2.0

Alle inwoners en verenigingen van Loppersum worden uitgenodigd voor een preview van het nieuwe project EPIQ. Voorafgaand aan de officiële opening op 30 maart kunt u dan al rondkijken en in gesprek gaan met de initiatiefnemers van EPIQ. De preview is op woensdag 29 maart, tussen 19.00 en 20.30 uur in de Oude pastorie, Hogestraat 2 in Loppersum.

Groningen en haar inwoners hebben te maken met één van de grootste beproevingen van deze eeuw. Als gevolg van gaswinning is een aardbevingsgebied ontstaan, met een eigen verhaal, met eigen spanningen en een eigen dynamiek. Dit verhaal moet blijvend verteld worden. In EPIQ krijgt dit verhaal een plek voor iedereen.

Met een expositie van NonFiction Photo treedt EPIQ voor het eerst naar buiten: EPIQ presenteert: Groningen Gas 2.0. Met deze tentoonstelling in Loppersum wordt een eerste indruk gegeven van wat het wil worden. EPIQ staat voor een educatief-museaal centrum dat op interactieve wijze informatie geeft over gaswinning en aardbevingen, over energie in verleden, heden en toekomst. Met centraal daarin de verhalen van de Groningers.

De expositie is na de opening te bezoeken van 31 maart tot en met 1 juli 2023, op elke donderdag t/m zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Bezoekers zal worden gevraagd om te reageren en mee te denken over het toekomstige EPIQ.

EPIQ is een Toukomstproject van Nationaal Programma Groningen.