Linda’s Art in de Diekn

Zondag 20 maart is de feestelijke opening van de expositie van Linda’s Art. Met een muzikaal optreden van Iris de Boer op saxofoon. Iedereen is vanaf 15.00 uur van harte welkom. Linda over haar werken: Het maken van een schilderij is voor mij elke keer weer een reis. Je weet wat de eindbestemming is, maar niet hoe de reis zal verlopen en de bestemming eruit ziet. Tijdens het maken van een schilderij heb ik ideeën in mijn hoofd en probeer het beeld zo goed mogelijk op het doek weer te geven, soms met bloed, zweet en tranen. Ik laat me inspireren door mooie muziek van onder andere.

Within Temptation, Adele, Whitney Houston en hedendaagse muziek. Ook heb ik oog voor onze prachtige natuur en is dat voor mij een grote bron van inspiratie.
Als 37-jarige moeder van twee kinderen heb ik op autodidactische wijze een creatieve ontwikkeling doorgemaakt. Met passie tekende en schilderde ik als jong kind en waardeerde ik juist zeer de tekenlessen op school. Mijn stijl heb ik verder vorm gegeven door op latere leeftijd workshops te volgen in het werken met acryl- en olieverf.

In mijn werk toon ik de boodschap om onze aarde te omarmen en er goed voor te zorgen. Dat komt goed tot uitdrukking in het schilderij waarop een meisje is afgebeeld, dat haar armen uitstrekt om de wereldbol te pakken. Met een twist naar het dragen van verantwoordelijkheid voor onze wereld toont dit werk dat een beter milieu tenslotte bij jezelf begint.

De expositie is alle dagen geopend van 9.00 uur tot 20.00 uur en loopt tot 25 juni.

2016-03-19_meisjevandeaarde.jpg