Transatlantisch concert Kamerkoor Erato

Kamerkoor Erato geeft onder leiding van Roel Griffioen een concert met muziek van componisten uit landen die grenzen aan de Atlantische Oceaan in de Petrus en Pauluskerk op zondag 26 mei om 15.00 uur. Na afloop van het concert is er een gezellige nazit met een hapje en een drankje.

Op het programma staan het prachtige 16e eeuwse Motet en Missa Salve Regina van Tomas Luis de Victoria, Four Part Songs van Edward Elgar en drie verstilde werken van de hedendaagse componist Eric Whitacre. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door Liesbeth Wildeveld op klavecimbel en Collin van Gemert op hobo.

Kamerkoor Erato is opgericht in 1989 en viert dit jaar dus zijn 30-jarig bestaan. De naam van het koor werd ontleend aan Erato, de muze van de minnezang uit de Griekse Mythologie. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van Roel Griffioen, die koordirectie studeerde bij Bruno de Greeve aan het Gronings conservatorium. Kamerkoor Erato bestaat momenteel uit 25 zangers en zangeressen uit Groningen-Stad en Ommeland.