Bart Hol naar Special Olympics Summer Games in Italië

Oud-Lopster Bart Hol is samen met nog vijf zwemmers van De Brug regio Veendam uitgenodigd om mee te doen aan de Special Olympics Summer Games in Italië van 10 tot en met 14 mei 2017. Samen met twee coaches, een Teamcaptain en een Head of Delegation gaan Bart en zijn teamgenoten Nederland vertegenwoordigen in Italië bij het onderdeel zwemmen.

Ondanks dat meedoen aan een Special Olympics evenement belangrijker is dan winnen, zijn de sporters allemaal niet onverdienstelijk in deze tak van sport. Diverse medailles en bekers hebben ze al binnengehaald tijdens regionale wedstrijden, maar ook tijdens de Special Olympics, Nationale Spelen in 2013 en 2015 in Heerenveen en Nijmegen. Een aantal heeft zelfs een aantal Groninger Records op hun naam staan. Bart Hol heeft in 2016 maar liefst drie Groninger records gezwommen en wel op de 50 meter vlinderslag, de 100 m wisselslag en op de 200 meter vrije slag.

Deze top-zwemmers zijn nu driftig op zoek naar sponsoren, want alles moet uit eigen zak betaald worden. Wilt u de zwemmers helpen, volgt u dan de acties op de Facebookpagina van De Brug Veendam. Als u sponsor wilt worden kunt u ook een mail sturen naar debrugveendam@gmail.com