Pompoenmiddag bij de Guldenroede

Vrijdag 25 oktober tussen 15 uur en 19 uur is het ‘pompoenmiddag’ bij De Guldenroede in de Hogestraat van Loppersum. Een gezellige middag waarbij je onder het genot van een bakje pompoensoep wordt uitgenodigd om je te laten informeren over de vele voordelen van het ‘slow cooking’ m.b.v. New Cooking Bags.

Moniek Jacobs is aanwezig met producten van @New Cooking Bag en meer: Ghanese batik stoffen, prachtige beelden, Ghanese manden, enz. Een kleurenpracht om blij van te worden! Bij besteding van € 20,- bij De Guldenroede op donderdag 24 oktober, en vrijdag 25 oktober, kun je meedingen naar een eigen Cooking Bag. Verloting is vrijdag 25 oktober om 18 uur.

De New Cooking Bag is een Ghanese en kleurrijke variant op de hooikist van weleer en werkt op dezelfde manier. Je kookt het eten een korte tijd en laat het verder garen in de New Cooking Bag.

De meest gehoorde reacties van gebruikers is dat:

  • De smaak veel meer behouden blijft.
  • Bonen en granen niet meer kapot koken.
  • Het kookproces niet meer in de gaten gehouden hoeft te worden.
  • Het eten niet meer aanbrandt of overkookt.

De New Cooking Bag is 100% natuurlijk. De stof is katoen. De vulling is kapok wat rechtstreeks van de boom gebruikt kan worden. Doordat het eten veel korter hoeft te koken, spaar je veel energie. Een milieuvriendelijker product bestaat haast niet. De New Cooking Bag wordt in Tamale (Ghana) onder leiding van Ellen Seldenthuis gemaakt. In haar atelier werken mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Ze krijgen een eerlijk loon en een menswaardig bestaan. Het idee van de New Cooking Bag is om Ghanese vrouwen bewuster te laten koken. Door minder lang te koken is minder houtskool nodig. Hierdoor worden minder bomen gekapt wat erosie van het land tegen gaat. De kapokboom, die in Ghana groeit, krijgt hiermee zijn waarde weer terug.
De opbrengst van de New Cooking Bag komt ten goede aan het @Quashie Ghana School Project.

De biologische pompoenen te koop bij De Guldenroede komen van VOFIndeWind uit Godlinze. De oogst van deze pompoenen is in volle gang, met dit jaar pompoenvelden in Godlinze, maar ook o.a. aan de Stedumerweg in Loppersum. Misschien heb je de oogst gezien, of de trekkers met overvolle wagens pompoenen door ons dorp zien rijden, fantastisch leuk om te zien. Een belofte voor een nieuw seizoen HERFST! en een veelzijdig ingrediënt voor stoofpotjes, soepen, quiches, cake, of gewoon lekker roosteren in de oven.