Zwemvier – nee, zesdaagse

Van maandag 10 tot en met zaterdag 15 augustus organiseert Zoutwaterbad KP Zijl weer de jaarlijkse Zwemvierdaagse.

De vierdaagse vindt dit jaar vanwege de coronarestricties plaats in een periode van zes dagen en op speciale tijdstippen. De organisatie hoopt op deze manier zo veel mogelijk deelnemers zo veilig mogelijk te kunnen laten zwemmen. Voor de groep van 18 jaar en ouder (die anderhalve meter afstand moet bewaren) is de tijd tussen 12.30 en 14.00 beschikbaar, zonder reserveringen. De jeugd onder de 18 kan van 14.30 tot 16.30 de vereiste baantjes zwemmen.

Deelnemers kunnen kiezen tussen een dagelijkse afstand van 250m, 500m of 1000 meter. Als beloning voor de geleverde prestatie krijgt iedereen na de vierde keer zwemmen een medaille. Deelnemers (met zwemdiploma!) kunnen zich op 10, 11, 12 of 13 augustus ter plaatse inschrijven aan de Badweg 16. De kosten voor deelname bedragen 5 euro contant per persoon.