E-bike toertocht afgelast

Vanwege de aan te kondigen coronamaatregelen en het kleine aantal opgaven gaat de toertocht niet door. Volgend voorjaar zal een nieuwe poging worden ondernomen.

Op woensdag 14 oktober wordt er door de beweegcoach van de gemeente Loppersum een gratis e-bike toertocht georganiseerd. Aanvang 10.00 uur. De tocht wordt gegeven door ervaren fietsdocenten van de fietsschool fietsersbond Utrecht.

Startpunt is bij Brasserie Meer op het Marktplein, waarbij onder het genot van een gratis kopje koffie met iets lekkers de tocht doorgenomen wordt. Er wordt aandacht besteed aan het juist gebruiken van de e-bike, er worden valpreventie tips en balansoefeningen gegeven en ook wordt er uitleg gegeven over het “in colonne” fietsen.

De route van ongeveer 40 km gaat langs verschillende dorpen binnen de gemeente Loppersum. Tijdens de tocht staat ook een muzikaal intermezzo op het programma.

U kunt zich aanmelden voor deze gratis e-bike toertocht bij e.wollerich@hvdsg.nl / 06 26975208 van het Huis voor de Sport Groningen.

De tocht zal plaatsvinden in acht nemende de coronaregels en onder voorbehoud van de ontwikkelingen binnen de veiligheidsregio Groningen.