Denk mee over openbare beweegplekken in Loppersum

In Loppersum is een beweegtuin al jaren een grote wens. Dankzij het Nationaal Programma Groningen (NPG) gaat die wens uitkomen. De voormalige gemeente Loppersum heeft een aanvraag gedaan voor vijf beweeglocaties, en deze is goedgekeurd! Tijd voor actie dus. Wat willen we, wat is de behoefte, waar moet het gebeuren, wie gaat het beheer op zich nemen? Stichting Dorpsbelangen Loppersum nodigt u uit om mee te denken.

Bij een openbare beweegplek gaat het om een plaats waar zo veel mogelijk inwoners samen kunnen bewegen en elkaar kunnen ontmoeten. Jong, oud, tegelijk of juist verdeeld gedurende de dag. Voor georganiseerde gymlessen, beweeggroepen en sportverenigingen of juist gewoon om actief buiten te spelen, samen te komen of te fitnessen. Volop mogelijkheden en kansen, voor iedereen toegankelijk, met of zonder beperking. Als het maar past bij onze wensen en behoeftes. Ziet u dus kansen voor uw vereniging, school, beweeggroep, kinderen, ouders of andere inwoners, zorg dan vooral dat u in de werkgroep komt.

Plannen maken

De eerste stap is te komen tot goede plannen. We willen u graag uitnodigen hierover in gesprek te gaan. Zodat er beweegplekken komen die passen bij de wensen en bij wat er al is in het dorp en die volop gebruikt gaan worden. De werkgroep:

  • komt vanaf april elke maand samen;
  • gaat de plannen verder uitwerken;
  • peilt de behoefte bij overige inwoners;
  • denkt mee over het ontwerp en de locatie;
  • maakt activeringsplannen samen met de beweegcoach;
  • maakt plannen voor het beheer- en onderhoud.

Stichting Dorpsbelangen is in ieder geval vertegenwoordigd in de werkgroep. Het proces wordt begeleid vanuit het Huis voor de Sport Groningen, samen met beweegcoach Kirsten Pheifer en de gemeente Eemsdelta.

Meer informatie of aanmelden

Aanmelden voor de werkgroep kan tot 18 april. Dat kan bij SDL: loppersum@gmail.com.
Wilt u niet in de werkgroep maar heeft u wel goede ideeën of input voor de beweegplekken? Dan kunt u ook terecht bij SDL of bij Jonathan van den Akker (Huis voor de Sport Groningen), j.vandenakker@hvdsg.nl of 06-44580630.