Bewegen in de buitenlucht

Huis voor de Sport Groningen organiseert samen met de gemeente Eemsdelta weer een Beweegzomer voor 55 plussers met tal van activiteiten.

In Loppersum worden door Anita Dijkema lessen ‘bewegen in de buitenlucht’ gegeven. Annette (66) doet al geruime tijd mee met deze lessen en merkt dat ze er veel baat bij heeft: “Ik beweeg soepeler, heb meer kracht en een betere conditie. Het is heel gezellig en samen bewegen is stimulerend. De fysieke inspanning levert ook mentale rust op.”

Om kennis te maken met ‘Bewegen in de buitenlucht’ worden er voor 55-plussers 3 lessen gegeven. Deze zijn op zaterdag 29 juli, dinsdag 15 augustus en zaterdag 26 augustus, steeds van 10.00 tot 11.00 uur. De lessen worden gegeven op het schoolplein van de basisscholen, Schoolstraat 3. Kosten: 5 euro per les en opgeven bij dijkematraining@gmail.com

Gun jezelf de kans om te ontdekken hoe leuk het is.

Beweegzomer

In het kader van de beweegzomer voor 55 plussers kun je in Loppersum ook dagelijks zwemmen in het zoutwaterbad van 13.00 tot 14.00 uur of kun je wandelen, elke maandag (t/m 28 augustus) van 12.30 tot 13.00 uur met vertrek vanaf station Loppersum (opgeven bij k.pheifer@hvdsg.nl).