Rondleidingen door historisch Loppersum

De Historische Vereniging organiseert op zaterdag 16 en zaterdag 23 september twee rondleidingen door Loppersum en nodigt bewoners, toeristen en andere geïnteresseerden uit om mee te lopen door de dorpskern.

Op 16 september wordt de rondleiding gegeven door de bouwkundige Cock Peterse, wiens specialiteit ligt bij de architectuur en bouwgeschiedenis; hij staat stil bij vele bijzondere panden. Op 23 september wordt de wandeling geleid door geboren Lopster Tom Dijkstra, die veel weet over de algemene geschiedenis van het dorp en bovendien een groot aantal anekdotes kent.

De wandelingen starten om 13.30 bij het Cultuurhistorisch Centrum Loppersum aan de Hogestraat 17 en na afloop staat daar voor de deelnemers ook een kopje koffie of thee met wat lekkers klaar. Deelname aan een rondleiding kost 2 euro per persoon. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk en kan via info@chcloppersum.nl.