Vredesvlag op Marktplein

Vanaf vrijdag 10 november wappert de Vredesvlag permanent aan de mast op het Marktplein in Loppersum. De vlag hangt er op initiatief van de groep mensen die daar al ruim anderhalf jaar na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne elke vrijdag vanaf 17.30 samenkomen.

Gezien de toestand in de wereld is de vredesvlag volgens de deelnemers meer dan een symbool geworden. Zij herinnert aan de dagelijkse opdracht te werken aan vrede, ver weg en dichtbij. De mast waaraan de vlag wappert, staat naast het oorlogsmonument ’40 – ‘45 dat herinnert aan mensen die stierven voor vrede.

De vredesvlag zal uiteraard op gepaste tijden wijken voor de Nederlandse driekleur of andere vlaggen.

Iedereen is vrijdags welkom in de kring. Gedachten, gedichten en wensen worden uitgewisseld en het Dona Nobis Pacem wordt tot slot gezamenlijk gezongen. En wie maar wil, kan al om 17.15 uur meedoen aan het wekelijkse Coventrygebed in de Petrus en Pauluskerk.