Bijna 1000 deelnemers voor Noorderrondrit op de fiets

De 41e editie van de Noorderrondrit op de Fiets heeft bijna duizend deelnemers getrokken. MFAC Loppersum, de organisator van het spektakel dat traditioneel op hemelvaartsdag wordt gehouden, is zeer tevreden. 

De prestatietocht over afstanden van 145 en 85 kilometer volgt waar mogelijk de route van de Noorderrondrit op de schaats. Deze bepijlde route voert langs de mooiste plekjes van de provincie Groningen. Na inschrijving in de kantine van Sportclub Loppersum gingen rond 7.30 uur de eerste fietsers van start bij ideaal fietsweer Het was droog en nagenoeg windstil en dat zou de hele dag zo blijven. 

De route van 145 kilometer ging van Loppersum richting Zoutkamp, de route van 85 kilometer van Loppersum naar Bedum. Voor de fietsers die de lange route reden, stond in Zoutkamp bij restaurant-ijssalon De Boeter verzorging klaar in de vorm van soep en brood. Vanaf Zoutkamp ging de tocht richting Winsum. Na de laatste stempelplaats in Zuidwolde, waar de deelnemers aan de 85 kilometer tocht hun soep en brood ontvingen bij café Moeke Vaatstra, ging het op naar de finish in Loppersum. 

Naast twee prestatietochten was er ook dit jaar weer een nieuwe recreatieve tocht uitgezet van zo’n 35 kilometer. Hiervoor kon vanaf 10.00 uur gestart worden. De route voerde langs diverse Groninger dorpen rondom Loppersum, met als tussenstop Landgoed de Camping in ’t Zandt waar koffie en koek klaar stond. 

Aan de Noorderrondrit op de Fiets deden in totaal 983 deelnemers mee. Daarvan reden 547 de lange tocht en 327 de route van 85 kilometer. De recreatieve tocht werd gereden door 109 deelnemers.

MFAC Loppersum, dat dit in 2024 vijftig jaar bestaat, maakt zich nu op voor 9 juni als in Loppersum de TAMOIL Semi Finale EK Solo ’s Grasbaanraces en een wedstrijd in de Internationale Zijspanklasse worden verreden.

Foto: Maaike de Jong