Boekje ‘Koppelkansen’ verschenen

Tijdens een symposium in Groningen is vanmiddag een inspiratieboekje voor inwoners van het aardbevingsgebied verschenen: Versterken en verduurzamen. Koppelkansen in het aardbevingsgebied. 

In het project Koppelkansen hebben inwoners van Appingedam, Kantens, Stitswerd en Loppersum nagedacht over hoe de versterkingsoperatie kan worden benut voor de verduurzaming van de huizen. Het project werd geleid door twee onderzoekers van het Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen, in samenwerking met drie lokale energiecoöperaties: LOPEC uit Loppersum, Eendracht uit Appingedam en E.I.K. uit Kantens.

Resultaat is een boekje met tekeningen, uitleg en praktische informatie over mogelijkheden om je huis naast te versterken, ook tegelijkertijd te verduurzamen. De organisatie NoorderRuimte hoopt alle inwoners van het gebied met dit boekje te inspireren.

Het boekje is digitaal beschikbaar via www.noorderruimte.nl.