Loppersum speelt Ruth

Op 7 en 8 november voeren inwoners van Loppersum en omliggende plaatsen de musical Ruth, van graf tot wieg op. Ongeveer dertig amateurzangers en -acteurs hebben ruim een jaar geoefend om een bewerking van het bijbelse verhaal Ruth op de planken te krijgen. Met nog een kleine drie weken tot de première begint de plankenkoorts bij velen te kriebelen.
 
Sommige spelers zingen beter, anderen gaat het spelen gemakkelijker af. “De kostuums zijn zo goed als klaar en de komende paar weken zetten we her en der nog wat puntjes op de i,” zegt Regina Feitsma van de organiserende Missionaire Werkgroep Loppersum. Zelf speelt ze ook een kleine rol. Mirjam Scheffers, ook van de Missionaire Werkgroep: “Ik kende het verhaal al uit de bijbel, maar de personages komen in deze musical echt tot leven.”

 
De Missionaire Werkgroep Loppersum, een samenwerkingsverband tussen de vier kerken van Loppersum, riep een jaar geleden zowel kerkelijke als niet-kerkelijke inwoners op om zich in te zetten voor de musical. De respons was groot. Niet alleen zangers en acteurs, maar ook mensen die zich spontaan aanmeldden voor kostuums, grime of juist het ontwerpen van de poster. Scheffers: “We hebben voor Ruth gekozen omdat in de regio al meer bijbelse musicals zijn opgevoerd. Dit is een geheel nieuwe.” Feitsma: “We willen de mensen graag dichter bij elkaar brengen en dat lukt: we merken dat in dit project de kerkmuren helemaal wegvallen.”. 
 
Wat er op 7 en 8 november op de planken wordt neergezet, is het resultaat van een inspirerende samenwerking tussen Lopsters van allerlei achtergronden, met namen als Harry van der Klei als regiseur en onder andere Herma Peeters (Van Weerden Mode&Wonen), Emmi Bol-Sanders (Famoda) en Jan Kempenaar als koorlid.
 
Het verhaal over de buitenlandse Ruth, die met haar verweduwde schoonmoeder Naomi een nieuw bestaan op probeert te bouwen in Bethlehem, is romantisch en komisch, maar bij vlagen ook aangrijpend en dramatisch.
 
De voorstelling begint beide avonden om 20.00 uur in het gebouw van Waardevol Leven, Badweg 20, Loppersum. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij Van Weerden Mode&Wonen, De Wereldwinkel en Albert Heijn voor € 8.50. Aan de kassa voor € 9,50.
 

ruth_1.jpg

ruth_2.jpg

ruth_3.jpg

ruth_4.jpg

ruth_5.jpg