Donateursconcert Lopster Störmvogels met bijzonder gast-optreden

Een verrassend gastoptreden tijdens de donateursavond op zaterdag 12 maart tijdens het jaarlijkse donateursconcert in het gebouw van Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg. Nadat de grote groep enthousiaste zangers en muzikanten onder luid applaus van het publiek plaats op het podium, plaatsnamen, kondigde de presentator –Karst Jager- aan dat er een gast gastoptreden zou zijn.

Op de tafels lagen de programma boekjes klaar met daarin de tekst van de nummers zodat een ieder mee kon zingen of kon lezen. Karst verwelkomde het publiek, erelid Hendrik Schenkel en enkele sponsoren en toen ging’t lös met het nummer ‘Het Gaait Lös’. Onder leiding van dirigent Wim de Bos werd de groep steeds enthousiaster en zong de sterren van de hemel.

Ook het tweede nummer leverde spektakel op, want bij het nummer ‘Wieringen’ hoort het geluid van een haan. Het gekraai werd op een bijzonder overtuigende manier vertolkt door Berend van der Velde.

Bij het vijfde nummer was het zover, het gast optreden!. Martin Veenstra zong samen met kleinzoon Tygo van der Ploeg de prachtige Zuiderzeeballade. Een nummer dat voor iedereen heel bekend is, en waarbij het refrein goed is mee te zingen. Nadat Tygo in het zonnetje gezet was met een aantal collectors-items van de Lopster Stormvogels, werden er nog vele nummers gezongen in Gronings, Duits en zelfs in het Fries.

De gezellige avond was goed verzorgd. Erik van ‘Ons Dorpshuis’ had het glas en porseleinwerk ter beschikking gesteld en de vrijwilligers van Jeugdsoos Flits waren met een grote groep aanwezig om niemand te hoeven laten wachten op hun koffie of op hun drankje. De heerlijke gehaktballen van Erik van ‘Ons Dorpshuis’ gingen in grote getale over de bar en waren zoals gewoonlijk weer voortreffelijk.

Op 20 april treden de Lopster Stormvogels op in Wiemersheerd en inmiddels is Tygo al weer geboekt voor opnieuw een gastoptreden.