CHC Loppersum opent tentoonstelling over jaren 60

Op vrijdagmiddag 26 april wordt om 15.00 uur de nieuwe tentoonstelling van de Historische Vereniging feestelijk geopend. In het Cultuurhistorisch Centrum aan de Hogestraat 17 gaat dan de expositie ‘De jaren zestig!’ van start.

In de vitrines zijn alledaagse, maar ook bijzondere voorwerpen te zien die een beeld geven van het dorpsleven in de jaren zestig. Er is een leestafel met (foto)boeken, plakboeken en met vintage strips en tijdschriften. Op de bovenverdieping zijn een tienerslaapkamer en een woonkamer geheel volgens de smaak van de jaren zestig ingericht: veel oranje, prachtig retro behang, rotan stoeltjes en natuurlijk een Tomadorekje. De stijlkamers lenen zich goed voor een ludieke fotosessie.

Veel van de getoonde objecten zijn belangeloos uitgeleend door mensen van dichtbij en verder weg. ‘Het is natuurlijk een cliché, maar wie wat bewaart die heeft wat,’ zegt CHC-voorzitter Els Zwerver. ‘We zijn ontzettend blij dat zo veel mensen hun oude spullen hebben bewaard. Er zitten echte pareltjes tussen.’ Verschillende tentoongestelde voorwerpen en meubelstukken zijn na afloop van de expositie te koop.

De tentoonstelling is na de feestelijke opening wekelijks te bezichtigen op dinsdag- en woensdagmiddagen tussen 13 en 16 uur, op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Ook tijdens Koningsdag is het CHC Loppersum geopend. De tentoonstelling is gratis te bezoeken; een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.