Terug naar het begin in de Petrus en Pauluskerk

De middeleeuwse kerkjes van Terug naar het begin vertellen verhalen over de geschiedenis van de Groningers: ze laten zien waarin zij geloofden, hoe zij met elkaar omgingen en antwoord vonden op onbegrijpelijke vragen van het leven. Maar ook in deze tijd kunnen verhalen richting geven, verbinden, of juist uiteendrijven. Met het thema LEVEN IN VERHALEN als uitgangspunt, ontdek je dat het festivalprogramma bestaat uit vijf hoofdstukken.

Maak kennis met verhalen VAN BINNENUIT, ONGEMAKKELIJKE VERHALEN, VERHALEN OVER VERHALEN, soms zijn verhalen GEWOON PERSOONLIJK, of kunnen ze het best verteld worden ZONDER WOORDEN. De verschillende hoofdstukken geven de context aan, en schetsen de sfeer van het verhaal waarin jij je bevindt. Bekijk hieronder het blokkenschema!

In de Petrus en Pauluskerk treed ‘Parne Gadje’ 21 mei op om 14.30 – 15.15 uur / 16.15 – 17.00 uur en van 18.00 – 18.45 uur

Parne Gadje: ze zijn meester in het verbinden van culturen en stijlen en worden één van de meest innovatieve wereldmuziekgroepen van ons land genoemd. Naast Roma- en Balkanmuziek, maken ze net zo makkelijk Griekse rembetiko’s en Oosterse melodieën. In de Petrus en Pauluskerk in Loppersum brengen ze zichzelf en het publiek in hogere sferen, met hun opzwepende, hypnotiserende ritmes en klanken.

Marc Constandse (bandoneon, leadvocals, percussie), Gerwil Kusters (saxofoons, klarinet, duduk), Dan Tuffy (gitaar, bas, backing vocals), Jorick Bronius (live-electronica, santur, backing vocals), Michiel Bakkes ( tapan, darbuka, backing vocals)

2016-05-21_parne_gadje.jpg

Zie voor meer informatie http://terugnaarhetbegin.nl/