Lopster kids in beweging tijdens Nationale Sportweek

De gemeente Loppersum doet van 17 tot en met 25 september mee aan de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.

In en rondom de Nationale Sportweek worden er verschillende sportactiviteiten georganiseerd. Zo ook in Loppersum. Het plaatselijke Beweegteam, bestaande uit Sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen en studenten, organiseert diverse naschoolse sport- en beweegactiviteiten, te beginnen op donderdagmiddag 22 september. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen hier gratis aan deelnemen.
Daarnaast verzorgen studenten van het Beweegteam lessen bewegingsonderwijs op verschillende basisscholen in de gemeente.

Beweegdiploma en buitenspeelpakket
Op de Prinses Beatrixschool wordt er gestart met het Nijntje Beweegdiploma voor groepen 1 en 2. Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters in 20 lessen de basis van bewegen.
Verder krijgen alle basisscholen in de gemeente een pakket met buitenspeelkaarten aangeboden, dit om het buitenspelen te stimuleren en extra beweegmomenten te creëren binnen de school. Het pakket wordt tijdens de Nationale Sportweek geïntroduceerd op het schoolplein van Basisschool De Klaver in Stedum. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/loppersuminbeweging.

2016-09-10_sportweek.jpg