Stut en Steun, staat voor u klaar.

Enige tijd geleden hebben het Groninger Gasberaad en de Groninger Bodem Beweging het initiatief genomen om een onafhankelijk steunpunt op te richten voor mensen die hulp nodig hebben met betrekking tot de aardbevingsproblematiek: “Stut & Steun”. Een aantal Lopsters zijn erg nauw betrokken bij dit initiatief.

Wat doet Stut en Steum:

Informatie verstrekken
Wij geven antwoord op feitelijke vragen van inwoners uit het aardbevingsgebied. “Hoe zit dit nou precies?” U kunt bij ons terecht voor uitéénlopende vragen en wij zorgen ervoor dat u een zorgvuldig en zo compleet mogelijk antwoord krijgt. Natuurlijk hebben we niet alle kennis paraat, maar dan kijken we, samen met u, hoe we aan de antwoorden kunnen komen.

Ondersteuning en begeleiding bieden
Wij ondersteunen inwoners bij vragen over hun eigen schadeproces. En als het nodig is bij het invullen van formulieren, het schrijven van een brief en/of het maken van een afweging. “Waaruit bestaan mij keuzemogelijkheden? Hoe weet ik of ik de goede keuze heb gemaakt? Wat zijn de consequenties als ik dit (niet) teken? Waar moet ik op letten? Hoe kan het dat …? Enz.” Uiteraard blijft u zelf ten alle tijden baas over, en verantwoordelijk voor, uw eigen keuzes.

Doorverwijzen
We weten niet alles. Daarvoor is contact met andere, bevoegde, instanties nodig. In sommige gevallen zal het genoeg zijn wanneer we u op het spoor van de juiste instantie, en de juiste persoon, zetten. In andere gevallen zullen we dat contact voor u tot stand kunnen brengen en actief begeleiden om te voorkomen dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Wat doen we níet:
Wij kunnen geen besluiten voor u nemen, we nemen uw zaak niet over (u houdt zelf de regie), we kunnen wel met u meedenken.
Wij keren geen geld uit, we hebben niet de bevoegdheid om een regeling toe te passen of een beslissing te nemen. We zijn geen onderdeel van het formele schadeproces.  

2016-10-17_stut_en_steun__1.jpg

2016-10-17_stut_en_steun__2.jpg