Anja Dijkstra eerste ‘Maestro van Loppersum’

Afgelopen zaterdag vond het eerste Maestro-concert te Loppersum plaats in de Vredekerk, die voor de gelegenheid was veranderd in een waar theater. Drie prominente Lopsters waren maanden bezig geweest om een concertwerk dusdanig onder de knie te krijgen om leiding te kunnen geven aan het orkest van Loppersum’s Harmonie.

Ons videoteam was ook aanwezig en maakte de volgende beelden:

Het spits werd afgebeten door ds. Marco Roepers, predikant van de PKN . Hij dirigeerde het orkest met militaire discipline zo was het commentaar van de jury.

Deelneemster Esther Hol van firma Hol/Hubo stond als tweede op de bok. Zij dirigeerde een rustig en melancholisch werk hetgeen haar heel goed afging. De jury kwam tot de conclusie dat we van een militaristisch optreden zo in een yoga-sessie doken.

En als laatste stond Anja Dijkstra van de Guldenroede voor het orkest. Zij wist het orkest in snelheid en sterkte op de juiste manier het werk te laten uitvoeren.

De orkestleden brachten na ieder optreden via hun stemkastjes hun cijfer voor de Maestro’s uit. De vakjury, bestaande uit voorzitter Kees Steketee, Petra v. Lune, Justus Wouda en Jan Hendrik Klinkhamer, kwam na een lastige beslissing met de uitslag. De stemming van de orkestleden werd hierbij opgeteld en na enig rekenwerk bleek de volgorde van optreden ook de uitslag te zijn: Ds. Marco Roepers ontving uit handen van de dirigent van Loppersum’s Harmonie, mw. Annejet Dijkman de bronzen baton voor zijn derde positie in deze strijd. Esther Hol kreeg de zilveren baton uitgereikt omdat ze nipt verloor van Anja Dijkstra die derhalve de gouden baton mocht ontvangen en de titel eerste Maestro van Loppersum mag dragen.

Ido Wieringa 65 jaar muzikant

Tijdens het Maestroconcert van Loppersum’s Harmonie afgelopen zaterdag werd dhr. Wierenga even in de spotlights gezet. Door omstandigheden speelde dhr. Wierenga dit concert niet mee maar was gelukkig wel aanwezig.

De voorzitter, mw. A. de Boer, speldde dhr. Wierenga een verguld insigne met twee robijnen op behorend bij het jubileum van 65 jaar muzikant. Tevens kreeg hij het hierbij behorende oorkonde en uiteraard een mooie bos bloemen.

Hij begon zijn muzikale carrière bij muziekvereniging “Harmonie” te Loppersum. Doordat hij jaren geleden in Winneweer ging wonen heeft hij een korte overstap gemaakt naar muziekvereniging de Volharding in Ten Boer maar dit is niet van lange duur geweest. Inmiddels al weer vele jaren trouw op woensdagavond in de het Dorpshuis te Loppersum voor de repetitie en altijd actief tijdens acties enz. Hij is een zeer gewaardeerd erelid van Loppersum’s Harmonie.