Healthy Ageing Tour start volgend jaar in Loppersum

De internationale vrouwenwielerronde Healthy Ageing Tour komt volgend jaar naar de gemeenten Loppersum, Delfzijl en Appingedam. De vierde etappe start op 11 april 2020 in Loppersum en finisht in Appingedam. De junior-vrouwen rijden op diezelfde dag een etappe met start en aankomst in Appingedam.

Route

De route voor de elite-vrouwen gaat door Loppersum, Westeremden, Zeerijp, Eenum, Leermens, ’t Zand, Godlinze, Losdorp, Spijk, Bierum, Holwierde, Delfzijl, Appingedam en Wirdum. Het peloton rijdt die lus twee keer en werkt ook een plaatselijke ronde af. De etappe is 138,3 kilometer lang.

De junioren rijden acht omlopen rond Appingedam met een totale afstand van 82,1 kilometer.

‘Gezonde leefstijl’

‘Dit past uitstekend bij het beleid van de gemeenten: het bevorderen van een gezonde leefstijl’, zegt wethouder Lea van der Tuin van Appingedam.