Kinderboekenweek

Stoere ridders, reusachtige dinosauriërs, rebelse vrouwen en typisch Hollandse helden: in de Kinderboekenweek neemt de Bibliotheek je mee op expeditie door de tijd met het thema ‘En toen?’. Boeken zijn namelijk net kleine tijdmachines: ze laten je de wereld van toen ontdekken. Zo wordt het verleden tastbaar. Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseren de bibliotheken Appingedam, Delfzijl, Loppersum en Middelstum verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Op expeditie in de bibliotheek
In de bibliotheek is van alles te zien, te luisteren en te doen. Bouw je eigen teletijdmachine, luister naar eeuwenoude grappen en grollen tijdens het voorleestheater of neem deel aan een wedstrijdje koekhappen. Ook kun je het boekje ‘Tijdreizen’ komen ophalen. Dit doe-boekje staat vol met opdrachten, puzzels en spellen rondom het thema geschiedenis. Je vindt het overzicht van alle activiteiten in de agenda via www.biblionetgroningen.nl/bibliotheekvestigingen.

Leesplezier
De Kinderboekenweek is een mooi moment om kinderen enthousiast te maken voor het lezen van (kinder)boeken. De jaarlijkse thema’s prikkelen hun nieuwsgierigheid en fantasie en helpen hen zich in te leven in en te concentreren op de verhalen. Kom gerust naar de bibliotheek, ook als je geen abonnement hebt. Voor kinderen en jongeren onder de 18 is het lidmaatschap bij de bibliotheek namelijk helemaal gratis.

De bibliotheek aan de Kreupelhof 2 is geopend op maandag en woensdag van 14-17.30 uur en op vrijdag van 14-19 uur.