Decemberacties Voedselbank Eemsdelta

Elk jaar in december houdt de Voedselbank Eemsdelta een grote inzamelingsactie bij een aantal supermarkten in onze gemeente. Maar helaas, ook dit jaar kunnen er vanwege de coronamaatregelen géén vrijwilligers worden ingezet voor de inzameling van producten. In plaats daarvan worden er zogenaamde roll-up banners in de supermarkten geplaatst. Op deze banner staat naast het bankrekeningnummer ook een QR-code waarbij je eenvoudig kunt doneren. De meeste supermarkten werken hieraan mee.

Natuurlijk mag je ook zelf, of samen met anderen een inzamelingsactie voor producten starten. Graag zelfs! De Voedselbank levert daarvoor bananendozen aan huis en haalt de dozen op afroep weer op. Mail voor het brengen/ophalen van dozen naar logistiek@voedselbankeemsdelta.nl. Voor informatie over acties en actiematerialen: mail relatiebeheer@voedselbankeemsdelta.nl.

Er is behoefte aan vooral lang houdbare producten, zoals zuivelproducten, pasta’s en rijst met bijpassende sauzen en kruiden, soep, groenten in blik of pot, broodbeleg, was- en schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsartikelen.

Douwe Egberts-waardepunten

Al enige jaren wordt in samenwerking met de Lionsclub Appingedam Delfzijl de inzamelingsactie voor DE-waardepunten gehouden. Voor ongeveer 500 DE-waardepunten ontvangt de Voedselbank gratis een pak koffie. Vorig jaar (2020) werden er op die manier maar liefst 1.660 pakken koffie gespaard! De DE-waardepunten kunnen worden opgestuurd naar de Waddenweg 2 in Delfzijl of in Loppersum ingeleverd bij de bibliotheek.