Gemeente en LOPEC gaan samen voor warmtenet

De gemeente Eemsdelta en de Energiecoöperatie LOPEC gaan een samenwerking aan voor de aanleg van het warmtenet in Loppersum. Wethouder Meindert Joostens namens de gemeente Eemsdelta en Tjitse Mollema, voorzitter van de Lopster EnergieCoöperatie (LOPEC) hebben daarvoor op donderdag 15 september hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Het warmtenet wordt aangelegd bij woningen aan de Molenweg, Schoolstraat en Badweg. Het gaat om 59 woningen en 5 gebouwen. Naar verwachting zijn deze eind 2023 aardgasvrij. Samen met LOPEC is de gemeente enige tijd geleden gestart met de voorbereidingen. Hierbij staat voorop dat woningeigenaren en de gebruikers van de gebouwen tevreden zijn over betaalbaarheid, comfort en gebruikersvriendelijkheid.

De gemeente is trekker van de Proeftuin Aardgasvrije Wijken ‘Warmtenet Loppersum’. LOPEC houdt de belangen van woningeigenaren in de gaten, zowel tijdens de voorbereiding als uitvoering. Beide partijen vinden het belangrijk dat bewoners en gebruikers zich betrokken weten bij de plannen, erachter staan en mee willen doen.

De aanleg van het warmtenet is mogelijk door diverse subsidies van het Rijk: Nationaal Programma Groningen, Programma Aardgasvrije Wijken en Nationaal Coördinator Groningen. De gemeenteraad heeft de subsidies in juni beschikbaar gesteld. Welke aannemer de voorbereidende werkzaamheden gaat uitvoeren wordt eind dit jaar bekend.

Meer informatie vind je op eemsdelta.nl/paw-loppersum en lopec.nl.