Lezing psycholoog Jos de Keijser over ‘Veerkracht’

Op dinsdag 11 oktober komt klinisch psycholoog Jos de Keijser naar Loppersum om te spreken over het thema veerkracht. Het is de eerste van drie avonden die door het Platform Levensvragen Loppersum worden georganiseerd.

Jos de Keijser, bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, is gespecialiseerd in complexe rouw. Hij deed onder meer onderzoek naar het rouwproces bij de nabestaanden van de MH17-vliegramp. In zijn lezing zal hij ingaan op veerkracht bij rouw en andere traumatische gebeurtenissen.

Update 9 oktober: afgelopen vrijdag gaf De Keijser in het programma Lunchradio bij Omroep Eemsdelta een voorproefje van zijn lezing in Loppersum. Je kunt het interview hieronder beluisteren:

Veerkracht in het dagelijks leven

Een week later, op 18 oktober, komt het thema veerkracht in het dagelijks leven aan bod. Aan de hand van praktische voorbeelden en aansprekende verhalen ontdekt het publiek hoe om te gaan met kleine tegenslagen en met het ongemak van het leven.

Beide avonden worden gehouden in de Vredekerk aan de Burgemeester van der Munnikstraat 16 en beginnen om 20.00 uur. Toegang is een vrijwillige bijdrage in de onkosten.

Het Platform Levensvragen Loppersum is een samenwerking tussen Zorgcoöperatie Loppersum, huisarts Petra van Lune en de Protestantse Kerk Vredekerk-Maarland.