EPIQ sluit eerste expositie feestelijk af met picknick

Op 1 juli 2023 wordt de tijdelijke expositie EPIQ presenteert: Gronings gas 2.0 in de oude pastorie te Loppersum feestelijk afgesloten met een picknick. Iedereen is tussen 12.00 en 14.00 uur van harte welkom in de tuin van de oude pastorie.

Er is een bescheiden lunch (met Groninger Mosterdsoep!) en live muziek, binnen zijn absurdistische vlogs te zien van filmer Itamar Kool over het versterkingsproces van zijn huis; buiten zijn gedichten te lezen van dorpsdichter Koos Cleveringa en om 13.00 uur vertelt Harry van der Klei een verhaal over energie toen en nu. Ook zal er i.s.m. de bibliotheek een tafel staan met boeken over het gasdossier, waarvan er de afgelopen jaren heel veel zijn verschenen. Tenslotte wordt u nog eenmaal uitgenodigd om te reageren op de plannen van EPIQ.

De tijdelijke expositie is gestart op 29 maart 2023. EPIQ is aangenaam verrast door de belangstelling. Ruim 350 bezoekers hebben de panelen gezien van NonFiction Photo over het verleden en heden van de gaswinning, met foto’s van de Groninger fotografen Jan Zeeman, Kees van de Veen, Anjo de Haan, Cornee Sparidaens en Joost Nuijten.
Ook was er veel belangstelling voor de presentatie van EPIQ haar toekomstige, ambitieuze plannen. Veel bezoekers hebben hun eigen verhalen kunnen delen.

De expositie stopt, maar een klein deel verhuist tijdelijk naar de overkant, naar het pand van het Cultuurhistorisch Centrum Loppersum, Hogestraat 17.

U kunt de expositie van EPIQ nog tot 1 juli bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

EPIQ blijft zich daarna presenteren met activiteiten door het jaar, ook in samenwerking met andere verenigingen en organisaties. Dit zal vermeld worden op onze website.

Wij nodigen u van harte uit op
Datum: Zaterdag 1 juli 2023
Tijd: 12.00 uur tot 14.00 uur
Plaats: oude pastorie Loppersum,
Adres: Hogestraat 2

U bent van harte welkom. U hoeft zich niet aan te melden.

De picknick wordt mede mogelijk gemaakt door Hotel-Restaurant Landgoed Ekenstein.
Wilt u op de hoogte blijven van EPIQ? Meld u aan voor de nieuwsbrief via www.epiqgroningen.nl