Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Loppersum

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2024. Ook in de bibliotheek van Loppersum worden er tijdens deze dagen activiteiten georganiseerd voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun (groot)ouders.

Door voor te lezen leert een kind een heleboel nieuwe woorden. Daarnaast reizen we in boeken en verhalen naar alle hoeken van de wereld: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken. Maar ook zorgt voorlezen ervoor dat een kind zich gaat herkennen in een personage. Voorlezen verruimt de wereld van een kind.

Activiteiten in de Bibliotheek

Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden allerlei activiteiten georganiseerd rondom voorlezen en het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! van Miriam Bos.

Op vrijdag 26 januari om 15.00 uur kunnen kinderen en hun (groot)ouders de muzikale voorstelling van Michiel Megens bijwonen in Bibliotheek Loppersum, in het thema van het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! Megens neemt zijn gitaar mee.

Op biblionetgroningen.nl/nvd staat een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd tijdens De Nationale Voorleesdagen in de Groningse bibliotheken. Op www.biblionetgroningen.nl/agenda/eemsdelta kun je alle activiteiten in de bibliotheken van Eemsdelta bekijken.

Prentenboek van het Jaar

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat de Prentenboeken Top 10 centraal, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een grappig, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. Ontdek het Prentenboek van het Jaar of één van de andere negen getipte boeken in onze bibliotheken.

Gratis lid van de Bibliotheek

Tot 18 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de Bibliotheek. Kinderen die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden, ontvangen het voorleesknuffeltje cadeau.