Mooie optredens bij ‘Terug naar het begin’

Het festival “Terug naar het Begin” van de Stichting Oude Groninger Kerken, deed ook Loppersum aan! In de P&P-kerk organiseerden Eveline van Duyl en Itamar Kool hun eerste project met verhalen van vluchtelingen in Groningen. De band Parne Gadje verzorgde drie optredens van drie kwartier. Van Duyl en Kol toonden op een beeldscherm verhalen van asielzoeker. In een speciale tent in het koor van de kerk, vertelden vluchtelingen hun verhaal. Eén van hen was de schrijver Vamba Sherif, geboren in Liberia, maar via de Arabisch wereld terecht gekomen in Nederland. Hij woont inmiddels 20 jaar in ons land en spreekt meer dan 5 talen vloeiend. Van zijn veelgeprezen boeken zijn inmiddels vijf in het Nederlands verkrijgbaar. Hij bleek in de kerk een begenadigd verteller, een aangenaam causeur. Dit gedeelte werd (gratis) bezocht door zo’n 80 personen. Boeken van Vamba Sherif zijn te vinden op www.vambasherif.com.

Het drievoudige optreden van Parne Gadje, wereldmuziek, bleek een ware publiekstrekker. Tijdens het eerste optreden zat de kerk al vol. In totaal hoorden ruim 200 gasten de uitstekend op de akoestiek van de kerk afgestemde nummers, waarin een gevarieerd aantal instrumenten werd gebruik. Instrumenten en zang lieten het publiek kennismaken met een keur van muziek uit vele landen.

Wie nog eens wil luisteren klikt op www.parnegadje.nl of zoekt op YouTube, bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=yZXmtwFYOXQ

2016-5-21_tnhb_1.jpg

2016-5-21_tnhb_2.jpg