SLOPEN, GRAVEN, HEIEN EN BOUWEN

Overal in het dorp wordt gewerkt. De werkzaamheden aan de Badweg en Sjuxumerweg zijn nog niet afgerond of nieuwe bouwklussen dienen zich alweer aan: over de Wijmers, aan de Wirdumerweg en op de Wierde aan de Sjuxumerweg.

De bouw aan de Wirdumerweg op de plek van de 9 karakteristieke huisjes heeft enige tijd stilgelegen, maar nu zijn de bouwvakkers weer aan de slag om de twee-onder-één-kapwoningen te realiseren.

Ook over de Wijmers zijn de bouwvakkers gestart. Er staat een enorme hei-installatie. Deze installatie gaat zorgen voor de fundering van 13 woningen aan de Mosterdmalerij en de Pelmolen. Of de palen geboord, geschroefd of geslagen gaan worden, zullen we de komende dagen merken.  Vast staat dat we de skyline van Loppersum de komende tijd niet alleen kunnen herkennen aan de Lopster Toren en de Stormvogel, maar ook aan deze enorme heimachine.

Tegelijkertijd is een sloopbedrijf bezig om de boerderij op de Wierde bij de Sjuxumerweg met de grond gelijk te maken. Daarvoor in de plaats komt een geheel nieuw opgetrokken boerderij. 

Tekst: Nicolette Scholten
Foto’s: Chris Bomekamp

Foto’s: Henk Schildhuis