14-05-24 Lente in Loppersum.

LENTE IN LOPPERSUM

Op zaterdag 24 mei is het weer feest  in Loppersum, georganiseerd door de Bedrijvenvereniging Loppersum. De activiteiten concentreren zich rond het Marktplein: het centrum van het dorp wordt daarmee de etalage van waaruit bedrijven in en rond Loppersum zich presenteren. De middag is van 13.00 tot 16.00 uur.

De deelnemende bedrijven willen graag laten zien dat er heel veel gebeurt in Loppersum. Natuurlijk zijn er  de lokale winkels die zich presenteren, maar ook bouwbedrijven, aannemers, zorgboerderijen, horecaondernemingen, de Buurtzorg, beurtdienst Buitenkamp  en een hovenier. De Wereldwinkel verkoopt spelletjes in haar achterzaaltje, Fotoclub De Wiemers organiseert een expositie in de Vredeskerk en de brandweer geeft demonstraties. Wilt u een indruk krijgen van de mode deze zomer? Voor de winkel van Van Weerden Mode & Wonen komen er, op een catwalk, ‘modeflitsen’ langs: om 14.00 en 15.00 uur.

Bijzonder is verder dat Landschapsbeheer Groningen een workshop ‘zeisen’  aanbiedt op het terrein rond de kerk: het kerkbestuur werkt er graag aan mee door vanaf nu niet meer met de grasmaaimachine het gras te kortwieken.

In het gebouw van Jeugdsoos Flits worden schilderijen die de jeugd zelf heeft gemaakt, tentoongesteld en te koop aangeboden.

Er wordt op poffertjes getrakteerd en er is een terrasje. Het duo Van Impe & Van Esch gaat optreden, alsmede twee plaatselijke gitaristen Lennart Steigenga en Simon Pot. Bovendien geeft LSV Streetdance om 14.00 uur een demonstratie.

Kortom, als de zon ook nog meewerkt, wordt de Lente in Loppersum weer fantastisch.