Duurzaamheidsmarkt

Op vrijdag 10 oktober is om 13.30 uur de feestelijke start van de eerste Duurzame Markt op het Marktplein in Loppersum. Wethouder Schollema (Duurzaamheid & Milieu) geeft het startsein.
Wethouder Schollema:  “Met deze Duurzame Markt willen we laten zien dat we duurzaamheid ook op deze wijze gestalte geven in onze prachtige gemeente: Natuurlijk Loppersum! Het is mooi om te zien dat vanuit de unieke samenwerking in het Platform Duurzaam Loppersum deze activiteiten kunnen ontstaan. Dit platform bestaat sinds een aantal jaren en als wethouder ben ik trots op dit resultaat.”
Duurzame Markt in centrum Loppersum
Op de Duurzame Markt presenteren diverse bedrijven en particulieren uit (de omgeving van) Loppersum zich met biologische, streekgebonden en duurzame producten en diensten. Ze bieden van alles aan: zelfgemaakte meubels van gebruikte materialen, biologische en regionale groenten en fruit, kaas, honing, tweedehandskleding, insectenhotels, wol- en viltproducten, waddenvlees en informatie over duurzaam bouwen, energie-inkoop, isolatie, zonnepanelen, sedumdaken en nog veel meer. De Duurzame Markt kan worden georganiseerd dankzij onder andere goede samenwerking met de weekmarkt. Beide markten staan op vrijdag 10 oktober op het Marktplein in Loppersum.
Op het Marktplein staat de hele dag de wetenschapstruck (Jouw Energie van Morgen). Deze is uitgerust met iPads, zonnepanelen en een uitklapbare windmolen. Voor de jeugd is er ook wat te beleven! Theo Jurriëns is hierbij aanwezig.
Bij de ruilboekenstand kan men gratis boeken meenemen tegen inlevering van andere boeken.
 
Landelijke Dag van de Duurzaamheid
De Dag van de Duurzaamheid wordt in heel Nederland aanstaande vrijdag 10 oktober gevierd. Er worden tal van activiteiten op het gebied van duurzaamheid georganiseerd. Deze Duurzame Markt Loppersum is een initiatief van het Platform Duurzaam Loppersum waarin gemeente en inwoners zijn vertegenwoordigd en samen vorm geven aan duurzaamheid. 

De gemeente Loppersum heeft Duurzaamheid & Milieu hoog op de bestuurlijke agenda staan en wil ook het duurzaam ondernemen stimuleren. In dit kader wordt speciale aandacht gevraagd voor deze Duurzame Markt op de Dag van de Duurzaamheid op 10/10 2014.

 

<< Artikel in Ommelander Courant 07-10-2014 >>

duurzaam.jpg