Uniek boek over de geschiedenis van het Lopster tafeltennis

Op 14 april verschijnt het boek Een aardige partij te aanschouwen gegeven over de tafeltennisvereniging Talo en het dorp Loppersum. Talo is opgericht in 1936 en is één van de oudste tafeltennisverenigingen van Nederland. Het boek over Talo staat vol interviews, verslagen, herinneringen en wetenswaardigheden. Het verhaal is verluchtigd met Lopster gebeurtenissen, nationale en internationale mijlpalen en bijzondere evenementen zodat de tijdgeest door de lezer zelf wordt ervaren. De uitgave is zo samengesteld dat ook niet-tafeltennissers plezier aan het boek beleven.

De watersnoodramp van 1953 passeert de revue, de brand aan de Hogestraat op nieuwjaarsdag 1962 en de opkomst van het mobieltje. Maar ook kan men genieten van cartoons en krantenstrips als tijdsbeeld. Het is een boek met verrassende inkijkjes voor Lopsters en Taloërs: Wat voor weer was het op de oprichtingsdag van Talo? Wie wilden Talo naar de Stad verhuizen? Wat deed de gemeente toen Talo de huur van de gymzaal niet kon betalen? En hoe kreeg Talo het Groninger Kampioenschap naar Loppersum?

Het boek Een aardige partij te aanschouwen gegeven is gedrukt op bijna A4-formaat, telt 225 bladzijden, bevat circa 450 foto’s en afbeeldingen, en is gebonden in een harde kaft. Het boek kost 19,95 euro tot 1 mei 2016.

In de bijlage leest u veel meer informatie

2016-03-19_Talo_boek_1.jpg