Inwoners centrum Loppersum geïnformeerd over uitvoering tweede fase herinrichting

In een bijeenkomst in het gemeentehuis zijn 13 april de inwoners van het centrum van Loppersum geïnformeerd over de uitvoering van de tweede fase van de herinrichting. De uitvoering van de tweede fase van de openbare ruimte start eind april.

Wethouder Pier Prins: “Ik ben blij dat de uitvoering van de tweede fase van de herinrichting nu van start gaat. Dit is weer een volgende stap naar een nog mooier en aantrekkelijker centrum van Loppersum. Om ervoor te zorgen dat de bereikbaarheid van de winkels en de markt optimaal blijft tijdens de uitvoering zijn we al enige tijd in overleg met de ondernemers. De planning van de werkzaamheden wordt afgestemd op de evenementen in het centrum. We starten daarom na Koningsdag met het werk.”

Inrichtingsmaatregelen
Het inrichten van de openbare ruimte in de tweede fase omvat de Hogestraat, de kruising met de Burgemeester van der Munnikstraat, het Marktplein en de Raadhuisstraat. Het gaat in deze straten om het verbeteren of vervangen van het riool, de aanleg van nieuwe verhardingen en nieuwe trottoirs, straatmeubilair, openbare verlichting en het groen.
Voorafgaande aan de herinrichtingswerkzaamheden legt het Waterbedrijf Groningen nieuwe waterleidingen aan.

Planning
De uitvoering van fase twee start eind april 2016. Eind 2016 zal het werk van de tweede fase naar verwachting afgerond zijn.

Informatie
Informatie over de werkzaamheden wordt vermeld in de gemeentelijke rubriek werk in uitvoering in de Ommelander Courant, de gemeentelijke website en LopsterNijs.
Aannemer Stienstra heeft op woensdagmiddag een inloopmoment voor vragen en opmerkingen in de bouwkeet bij de bibliotheek.

Foto: Internet postcardsfrom.nl

2016-04-14_Hogestraat.jpg